Waarom Reels maken?

Wel of geen tijd en energie stoppen in het maken van Reels? Ik zeg ‘doen’! En wel om de volgende 7 redenen… 

1️⃣ Bereik. 
Het bereik van Reels is groter dan dat van foto’s en carroussel posts. Dit is niet alleen gebaseerd op mijn eigen statistieken. Het bleek ook uit een onderzoek van het Marketing platform HypeAuditor afgelopen zomer. Bereik van Reels was hier 33.8%, gevolgd door foto’s 29,9%. 

2️⃣ Interactie.  Ook hier ervaar ik zelf, net als in het onderzoek, dat er meer reactie komt op mijn Reels. 35,4% ten opzichte van 24,6% bij foto’s. 

3️⃣ Duurzaam. De content van je Reel is duurzaam. Je Reel blijft vaak langer dan een week verschijnen op iemands tijdlijn. En als je de juiste hashtags gebruikt, ben je daar ook lange tijd vindbaar. 

4️⃣ Makkelijk. De Reels functies maken het steeds makkelijker om Reels te creëren binnen de app. Zonder dat je video edit apps moet gebruiken. Daarnaast hoeft een Reel niet perfect te zijn. Vooral fun & menselijk. 

5️⃣ Organische groei. Als je regelmatig een Reel deelt (met een goede CTA), groeit je account sneller. Dit mede door het grotere bereik. 

6️⃣ Grotere klik garantie. Als je het formaat van je Instagram content ziet als Real Estate, steken Reels er echt bovenuit. Het is (vooralsnog) het enige formaat op Instagram dat zoveel schermruimte inneemt van je (potentiële) volgers. 

7️⃣ Aantrekkingskracht nieuwe volgers! Reels zijn dé manier om nieuwe volgers aan te trekken! Een foto of carroussel post of story komt niet eens in de buurt qua bereik van nieuwe volgers. 

🙋‍♀️Benieuwd naar jouw ervaring met Reels? Deel je het hieronder met me? 

———————– 

🚀Wil jij met plezier en gemak Reels leren maken?  

Meld je dan aan voor de Reels workshop!