Backup

Hoe zit het met jouw back-up?

Mijn week kon niet beter starten… een kleine crisis…mijn iMac crashte! Groen beeld. Geen goed teken hoorde ik achteraf toen ik mijn device naar een Apple doctor bracht. Een nieuwe grafische kaart was de diagnose. Gelukkig wel nog te herstellen dus. Alleen 10 dagen mijn belangrijkste werkmateriaal kwijt.

Op zo’n moment realiseer ik me wel hoe goed het is dat ik (controle-freak?;-) altijd voor een back-up zorg. Het maken van een externe back-up is een periodiek terugkerende taak waar mijn Wunderlist app mij steeds aan herinnert en die ik ook steeds trouw uitvoer.

Ik gebruik natuurlijk veel online/cloud tools die je ongeacht een crash wel kunt blijven gebruiken maar ik hou de regie ook graag zelf in handen. De back-up via mijn eigen persoonlijke cloud (NAS) zorgt dat ik niet volledig afhankelijk ben van een server “ver weg”.

Mocht ik ineens al mijn bestanden kwijt geraken door een kapotte harde schijf, een virus of een catastrofale fout van mijn kant (heel onwaarschijnlijk natuurlijk ;-), kan ik net zoals nu wel nog verder werken vanaf een ander werkstation én dus gerust slapen.

Maak jij regelmatig een back-up?

Gebruik je hiervoor een eigen externe en/of cloud locatie?