Enjoy

Enjoy

Wat doet zichtbaarheid op Social Media met jou? Matchen plezier hebben in en online zichtbaar zijn voor jou niet met mekaar? Of vind jij het wel leuk en haal je er zelfs energie uit?

Ik ben zelf gepassioneerd door alles wat Social Media “ademt” dus mij levert het vooral veel plezier op. Ik hoor ook steeds terug van mijn netwerk dat ik dit ook online uitstraal en hier anderen mee inspireer.

Als jij echter de ondernemer bent die het ziet als een “moetje” omdat je wel zichtbaar wil zijn maar er verder weinig plezier aan beleeft, is het wellicht eens goed om na te gaan waar die frustratie vandaan komt. En kijkt naar de mogelijkheden om die frustratie om te buigen zodat je het misschien wel leuk gaat vinden. 

Als je blijft doen wat je deed, krijg je natuurlijk wat je altijd kreeg. 

Ik hoor regelmatig volgende belemmerende overtuigingen:

  • “Ik weet niet welke content ik elke keer weer moet verzinnen.”
  • “Ik heb er geen tijd voor.” Of “Het kost me zoveel tijd”.
  • “Ik krijg niet genoeg “likes” op mijn berichten.”
  • “Social Media is niet mijn “ding” of “Ik heb er niets mee”.
  • “Ik laat mezelf niet graag zien op Social Media”.
  • … je kan er wellicht nog wel enkele verzinnen.

Ik neem ze graag één voor één even met je onder de loep.

Geen content en geen tijd?

Heb je er al eens over nagedacht om bijvoorbeeld structuur aan te brengen door middel van een content kalender? Dit helpt je niet alleen met het “verzinnen” van je content, maar ook met het voorbereiden, plannen en vooruit werken zodat tijdsgebrek geen issue meer hoeft te zijn. Daarnaast kan het gebruik van Social Media Management Tools zoals bijvoorbeeld Buffer en Planoly je ook ontzorgen.

Te weinig likes? 

Maak jij je druk over het feit dat je niet genoeg “likes” krijgt op een bericht dat je deelt? Of dat je niet voldoende volgers hebt?

Wist je dat het aantal likes op een bericht, niet altijd in relatie staat tot je zichtbaarheid. Je content wordt meer gezien en opgepikt dan het aantal likes je laat geloven. Dus staar je er niet blind op. Sociale media draait rond het opbouwen van een groep volgers die een VERBINDING met jou (willen) hebben. En het groeien van je online zichtbaarheid vraagt een lange adem. Het vergt geduld en doorzettingsvermogen. Als je zorgt voor continuïteit in goede, authentieke content, vergroot je je bereik absoluut. De verbinding met nieuwe mensen kan je inspireren en zo je enthousiasme vergroten.

Onbekend maakt onbemind

Niet jouw ding?

Veel ondernemers zijn nog niet eigen met Social Media. Onbekend maakt onbemind. Haak eens aan met iemand die er wel plezier aan beleeft. Vraag eens naar zijn of haar beleving en manier van aanpak. Laat je hierdoor inspireren om er toch eens mee aan de slag te gaan. Geloof me, als je enthousiasme en plezier uitstraalt in je content, neem je heel makkelijk anderen mee in je positieve vibe. En omgekeerd geldt dat natuurlijk ook. Ik spreek uit ervaring!

Jezelf laten zien

Ja, je volgers zien graag het gezicht achter je bedrijf .  Door te laten zien dat je een mens van vlees en bloed bent, vergroot je het vertrouwen. Er is echt niets mis mee te laten zien waar jij enthousiast van wordt. Deel dus je passie. Ga voor echt, zoals je dat in het echte leven ook doet. 

Ik geloof oprecht dat als je wil, er voor elke belemmerende overtuiging een mogelijkheid bestaat om deze om te bouwen zodat je echt plezier kunt beleven aan je online zichtbaarheid. En dan heb ik het over online zichtbaarheid op een manier die bij JOU past.

En lukt het hierna uiteindelijk echt niet er blij van te worden, dan kun je het natuurlijk nog altijd uitbesteden aan een VA 😉 Al blijft het wel zo dat je ook dan tijd moet investeren in het online aanwezig zijn om de interactie aan te gaan met je volgers. Wellicht bezorgt dat deel je wel een lach op je gezicht 😉

Wil je er een keertje over sparren, neem gerust vrijblijvend contact met me op! Ik help je graag op weg naar plezier in je zichtbaarheid!

INDRA