Indra Virtual Assistant

Bedankt 2018… welkom 2019!

31 december 2018. Een nieuw jaar staat weer voor de deur. Altijd een mooi (en typisch)? moment om terug te blikken op wat je bereikt hebt in het afgelopen jaar.

Jeetje wat was 2018 een bijzonder en onvergetelijk jaar. Begin dit jaar kwam de term VA (Virtual Assistant) voor het eerst op mijn pad. Ik was meteen enthousiast en nieuwsgierig naar meer. Na bijna 10 jaar dienstverband als Management Assistent was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik zat een beetje onder het stof. De glans was er af. Ik wilde weer plezier hebben in mijn werk, flexibele werktijden, meer tijd voor mijn gezin, vanuit huis werken, nieuwe mensen leren kennen, mezelf verder ontwikkelen en uitgedaagd worden.  Na het bijwonen van het VA festival (ja, het bestaat echt) in Eindhoven wist ik het zeker. Ik word ondernemer… Virtueel Assistent. “Gewoon doen, daar begint het mee” was het motto. INDRA Virtual Assistant was een feit.

Enthusiasm moves the world

Mijn eerste klanten volgden snel. Ik voelde meteen de boost van energie en voldoening door bezig te zijn met mijn passie en mijn klanten ontzorgen. Dit smaakte naar meer. Mijn klantenbestand groeide zo snel dat ik in november mijn dienstverband kon opzeggen zodat ik per 1 januari 2019 voor 100% voor INDRA VA kan gaan. Het is ontzettend mooi om te ervaren hoe waardevol ik voor mijn klanten ben. En daarnaast te zien wat ik al op deze paar maanden heb verwezenlijkt en bijgedragen op gebied van hun zichtbaarheid, continuïteit, structuur en professionaliteit.

Offline netwerken

Business Shift – Sittard met Bianca Simons, business mindset coach

Wat heb ik in een half jaar al veel nieuwe, inspirerende mensen leren kennen. En wat heeft me dit al veel energie opgeleverd. Begin november was ik gast bij het Business Shift netwerk. Een netwerk in Sittard waar ik me meteen thuis voelde. Ik besloot dan ook na mijn 2e gastbezoek mijn lidmaatschap aan te vragen zodat ik in 2019 mee kan bouwen aan het fundament en de groei van het netwerk. Het doel van Business Shift is het uitwisselen van kennis, ervaringen en informatie tussen ondernemers onderling en netwerken in een ongedwongen sfeer. Tijdens ons kerstdiner vorige week stelde een collega ondernemer de vraag waar we trots op waren terugkijkend naar 2018. Ik moest hier niet lang over nadenken. Voor mij was dit toch wel de beslissing en stap om mijn eigen business te starten en buiten mijn comfortzone te stappen. En de groei die ik in dit half jaar al had doorgemaakt. Ja, de glans is er weer!

Zichtbaarheid

Afgelopen oktober mocht ik voor de camera van Fotovakvrouw (tevens oprichter van het Business Shift netwerk) voor het project “Limburgse Maedjes”. Het boekwerk en de expositie staan gepland voor 2019 en zullen een serie worden die de diversiteit en kracht van vrouwen in de Limburgse samenleving laat zien. Kitty Dijcks bedank ik voor de mooie visagie! Ik ben ontzettend blij met en trots op het eindresultaat! More to come in 2019.

Fotoshoot “Limburgse Maedjes” – de Fotovakvrouw

“Not the sky is the limit, your mind is ” 

Mijn ontmoeting met collega onderneemster Bianca Simons brengt me meteen naar één van mijn doelen voor 2019. Naast een inspirerende, warme en gezellige vrouw, is Bianca business mindset coach.  Ik wil in 2019 graag samen met haar aan de slag om verder te groeien. Ik geloof in de positieve bijdrage van je mindset aan je zakelijk (en persoonlijk) succes. Zoals Bianca aangeeft “Alleen maar denken en geloven is niet voldoende. Niet alleen woorden maar vooral de daden maken het verschil.” Grenzen opzoeken en verleggen dus!

Verbinden

2019 zal voor mij ook in het teken staan van verbinden! Als New Kid on the Block in het ondernemerschap wil ik nieuwe mensen leren kennen, bestaande contacten verdiepen & veel inspiratie opdoen. Als Virtual Assistant werk ik hoofdzakelijk online maar een écht gesprek is vaak zoveel mooier en echte verbinding zo ontzettend waardevol…dus ik plaatste op LinkedIn een oproep voor offline thee of koffie ☕️ ?. De eerste 12 die reageerden, trakteer ik in 2019 op een koffie of thee inclusief een boeiende babbel. Een live gesprek heeft zoveel meer waarde dan een post of like online! Ik kijk uit naar de ontmoetingen die gepland staan.

Verder….. heb ik al enkele boeken klaar liggen om verder door geïnspireerd te geraken (o.a. 4 hour work week, Profit First). Wil ik me door middel van online trainingen nog verder gaan verdiepen en specialiseren in de mogelijkheden van social media. Organiseer ik begin 2019 samen met 2 andere ondernemers een netwerk/diner event dat verrassende verbindingen zal opleveren. Ga ik een nieuw online boekhoudprogramma inzetten om meer inzicht te krijgen in mijn eigen boekhouding (en het misschien zo nog leuk ga vinden:-)….EN WIL IK VOORAL VEEL PLEZIER BELEVEN, MIJN KLANTEN BLIJ MAKEN, DELEN, ANDEREN INSPIREREN EN GENIETEN VAN DEZE ONDERNEMERSREIS!

Met al deze plannen kan ik dus eigenlijk niet wachten om 2019 in te gaan! Ik ben er klaar voor, jij ook?

INDRA

Wil je mijn avontuur als Virtual Assistant in 2019 volgen en geen tips\inspiratie posts missen, volg me dan via onderstaande links.