Beperk Links

Beperk Links

Social Media platformen houden van content zonder links omdat deze niet verwijst naar websites buiten het platform. Zo blijf je langer op het platform zelf. Denk dan aan berichten met alleen een foto en tekst. Of video’s die meteen op het platform te bekijken zijn. 

Gebruikersloyaliteit

Gebruikersloyaliteit is het einddoel van ieder social platform. Meer gebruikers en een langere gebruiksduur zorgen voor meer ‘ruimte’ voor advertenties. Loyaliteit is hier dus een mooi verdienmodel.

De algoritmes van de social platformen geven duidelijk de voorkeur aan ‘native’ content. Op het moment dat je een bericht plaatst zullen de algoritmes detecteren dat je een externe link in je bericht hebt en zal je bericht starten met een achterstand op de rest van de berichten in de tijdlijn.

Je hebt het zelf waarschijnlijk ook al ervaren dat berichten zonder link vaak de best presterende social mediaberichten zijn.  

Een mix van content

Toch goed om bij je social media strategie voor een mooie mix te zorgen tussen content met én content zonder links. Zo blijf je ook investeren in een plek voor je website. En als je het niet kan laten en toch graag een link wil toevoegen, plaats deze dan als comment onder je bericht nadat het bericht wat bereik en engagement heeft gekregen. 

Succes in ieder geval met het optimaliseren! Zie ik je op dat online podium?

INDRA