Van Stories tot Reels: Boost je account met de juiste contentvorm

Je Instagram account boosten? Dan is het niet alleen belangrijk om te weten hoe je de juiste contentvorm kiest! Maar ook om af te wisselen in de vormen die je gebruikt.
 
Je wil natuurlijk niet alleen je bestaande volgers bereiken, maar ook nieuwe aantrekken. En je account laten groeien. Deel jij bijvoorbeeld vooral Stories, dan groeit je account nauwelijks omdat je hiermee vooral volgers bereikt.
 
Instagram staat niet stil en heeft ondertussen veel verschillende contentvormen, van Stories tot Reels. Wellicht overweldigend voor je. Ja, de keuze is reuze .
 
Ontdek in dit blog welke contentvorm je wanneer best kiest.
 
 

De keuze is reuze

Dit zijn de verschillende vormen waar je uit kunt kiezen als jij je waardevolle content creëert:

  • Stories
  • Reels
  • Lives + video
  • Feed
  • DM’s

1.Stories

Gebruik stories om vertrouwen en betrouwbaarheid op te bouwen.

Stories zijn een geweldige manier om snel en eenvoudig content te delen en interactie te creëren met je volgers.

Met stories bereik je hoofdzakelijk bestaande volgers!

2.Reels

Reels zijn een mooie manier om je volgers aantal te laten groeien. Met creatieve video’s, tutorials, achter de schermen, product demonstraties en je kennis delen kan je je bedrijf op een unieke manier presenteren.

Reels zijn ideaal om nieuwe volgers aan te trekken!

3.Lives + video

Met Lives kom je direct in contact met je volgers en kan je realtime interactie hebben. Gebruik lives voor Q&A sessies, productlanceringen, evenementen, demonstraties en tutorials.

Maar denk ook aan interviews met collega ondernemers of andere experts in jouw branche. Lives kunnen helpen de betrokkenheid van je bestaande volgers te vergroten en hun loyaliteit te versterken.

4.Feed

Door een verscheidenheid aan aantrekkelijke en boeiende content te delen op je feed, vergroot je de betrokkenheid van bestaande volgers en trek je nieuwe volgers aan.

Zorg hier voor een afwisseling in visuele, inspirerende, educatieve en persoonlijke content. En gebruik de juiste hashtags als kers op de taart om nieuwe volgers aan te trekken!

5.DM

‘Direct messages’ of rechtstreekse privé berichten zijn een handige en persoonlijke manier om in contact te komen met je volgers en niet-volgers.

Door in gesprek te gaan ‘achter de schermen’ bouw je makkelijker een persoonlijke en oprechte relatie op. En leer je elkaar sneller kennen.

Makkelijk te gebruiken in combinatie met polls en vragen,… vanuit je stories.

 

Zorg dus voor voldoende afwisseling in je content vormen! Zo bereik je zowel je volgers als niet-volgers.

Welke contentvorm gebruik jij het meest? En welke nog niet?

1x per maand content inspiratie voor een hele maand in je mailbox?