Broodfonds

Broodfonds als alternatief AOV

Behoor jij net als ik tot de 2/3e van zelfstandige ondernemers die (nog) niet verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid? Dan is onderstaande wellicht ook interessant voor jou…

Wat is een Broodfonds?

Gisteravond was ik samen met zo’n 30 andere ondernemers aanwezig op de infoavond over het Broodfonds. Waarom? Omdat ik me oriënteer naar de mogelijkheden van een betaalbaar en transparant vangnet bij arbeidsongeschiktheid. Gezien de hoge premies van een AOV wilde ik ook het aanbod van alternatieven onderzoeken. Ik heb na gisteravond een helder beeld van wat het Broodfonds is. Hoe het Broodfonds werkt. Wat de voorwaarden zijn. Hoeveel de bijdrage is in verhouding met de schenking? Wat de kernwaarden van een Broodfonds zijn. 

Broodfonds

Wist je dat….

✅ het Broodfonds geen verzekering maar een basisvoorziening is, gebaseerd op schenkingen van een groep ondernemers.

✅ het Broodfonds gebaseerd is op vertrouwen en solidariteit. Deelnemers kennen mekaar. 

✅ je heel makkelijk kunt in-en uitstappen. In tegenstelling tot een AOV blijft je geld van jou.

✅ de schenking een netto bedrag is.

✅ het betaalbaar en transparant is. Mensen die ouder zijn, een ‘risicovol’ beroep hebben of een ziekteverleden hebben, betalen geen hogere maandelijkse inleg.

✅ je maandelijkse vaste inleg al begint vanaf €33,75 (als voorbeeld: maandelijkse schenking in geval van ziekte bedraagt dan €750,- netto).

✅ een vereniging is van min. 20 en max. 50 deelnemende ondernemers.

✅ je max. 24 maanden een schenking krijgt. Je kan je eventueel aanvullend AOV verzekeren met een eigen risico van 24 maanden. 

✅ er al meer dan 400 Broodfondsen opgericht zijn.

✅ er momenteel nog plekken vrij zijn bij het Broodfonds in Geleen (nog in opstartende fase).

Geïnteresseerd?

Als je er graag meer over wil weten, mag je me altijd contacteren 0620186345. Ik deel de info die ik gekregen heb graag met je. Of neem een kijkje op de website van het Broodfonds zelf. Heel helder, transparant en eenvoudig uitgelegd. Ik ben overtuigd en sluit me aan bij het Broodfonds in Geleen.