Content batchen

Als je me al een tijdje volgt en zeker als je mijn workshops, trainingen, 1-op-1 sessies volgde, weet je dat ik content batchen* promoot!

*Content batchen = in één keer je content maken en plannen voor een bepaalde periode

Waarom? Omdat het je echt veel tijd én rust oplevert!

Ja, het vraagt ook tijd om je content te plannen en te batchen maar veel minder dan er elke dag mee bezig te zijn. En het levert je ook nog energie & inspiratie op zodra je er eenmaal lekker in zit!

Ik kijk er elke maand weer tegenop als het die laatste vrijdag is (mijn vaste batchdag), en verzin allerlei excuses om niet te moeten gaan zitten en starten maar als ik eenmaal op dreef bent, zoals nu 😅 (vandaag is mijn batchdag), komt de inspiratie en energie.

Elke dag content creëren vanuit inspiratie en flow is echt niet de manier om alles uit je zichtbaarheid te halen.

Je geplande posts afwisselen met spontane posts wel! Bij spontane posts mis je vaak de rode draad in jouw content en laat je kansen liggen met content die je dan vaak niet gebruikt zoals bijvoorbeeld reviews, promo van e-books, give aways die op je plank liggen, …

Dus blok een dag(deel) in je agenda waarop je content creëert voor een bepaalde periode en hou je aan die afspraak. Hoe moeilijk dat soms ook kan zijn.

Content batchen met je maanddoel voor ogen zorgt voor structuur en draagt echt bij aan het behalen van je doel.

Maak jij al gebruik van batchdagen?