Een onzeker, verlegen meisje… dat ben ik heel lang geweest. 

Als kind verstopte ik me achter de bank als er bezoek kwam. Later op de lagere en middelbare school verstopte ik me liefst achter het klasgenootje voor me. En als ik al gevraagd werd om iets te zeggen in de klas kleurde ik helemaal rood. Voor in de klas iets presenteren zorgde voor slapeloze nachten en heel veel spanning. Vooral op de achtergrond blijven weg van de spotlights.  

Lange tijd ben ik mega onzeker geweest. Over wat ik waard was, wat ik kon, hoe ik uitzag, wat de ander van me dacht, bang om iets doms te zeggen…  

Tot ik ondertussen alweer meer dan 4 jaar geleden besloot mijn “stoute schoenen” aan te trekken en het kantoor van mijn leidinggevende binnen te stappen en te zeggen dat ik mijn eigen bedrijf wilde starten.  

Ik deed het gewoon. Ik koos eindelijk voor mezelf. Vanaf dat moment volgden er alleen maar meer momenten waarop ik buiten mijn comfort stapte. Want wat is het kicken om die stap elke keer weer te zetten. En jeetje wat heeft dit mijn zelfvertrouwen een boost gegeven. 

4 jaar geleden, dat moment daar voor mijn leidinggevende, besloot ik uit de schaduw te stappen. Mezelf te laten zien.  

En ja, dat was spannend, maar jeetje, zo waard! En wat vind ik het heerlijk nu ook andere ondernemende, ambitieuze vrouwen te helpen uit die schaduw te stappen. Want we zijn het waard om gezien te worden!  

 

“I decided long ago, never to walk in anyone’s shadows” – Whitney Houston 

Een regel die raakt uit de geweldig gave inspiratie kaartenset Regels die je raken van mijn MasterMind Buddie Anouk Sonnemans

En zeker ook heel toepasselijk is als het gaat om je online zichtbaarheid. Want wat laten we ons toch voor de gek houden door al die belemmerende overtuigingen zoals “Wie zit er nu op mij te wachten?”.  

Vind jij het een uitdaging jezelf te laten zien online?