stockfoto's gratis social media tips

Gratis stockfoto’s voor je social media

Pik jij je foto’s voor een Social Media post wel eens willekeurig van Google? Houd je er dan rekening mee of de foto ook voor commerciële doeleinden mag ingezet worden? Of ben je je hiervan niet bewust? Als je vorige week het bericht over de foto van een kom erwtensoep voorbij hebt zien komen, denk je voortaan wellicht wel twee keer na. Een foto die Roswitha, de eigenaresse van een broodjeszaak in Haarlem, nu bijna €5.000,- kost. Jammer want er zijn zoveel andere mogelijkheden om legaal aan (gratis) foto’s te komen voor je Social Media uitingen. Benieuwd? Ik deel mijn top 6 graag met je!

1. Canva

Ik gaf het al eerder in een blog aan. Deze tool is ideaal voor het creëeren van professionele marketing uitingen zoals social media posts, posters, kaarten, uitnodigingen, presentaties,… Daarnaast bevat Canva ook een mega grote beeldbank met gratis (en betalend) beeldmateriaal. Mijn nummer 1!

2. Pixabay

Meer dan 1,6 miljoen prachtige auteursrechtenvrije gratis afbeeldingen. Pixabay biedt trouwens ook gratis vectors en illustraties aan. Ik download regelmatig foto’s van Pixabay en gebruik deze dan weer in Canva.

3. Unsplash

Meer dan 300.000 hoge resolutie foto’s. De foto’s van Unsplash zijn kwalitatief erg hoog.

4. Pexels

De go-to beeldbank voor vele bloggers. Goed georganiseerde en grote collectie van gratis stockfoto’s. Daarnaast hebben ze zelfs gratis stockvideo’s! Pexels is een community met leden die eigen materiaal uploaden en beschikbaar stellen.  Je mag het materiaal gebruiken zoals je zelf wilt.

5. Google

Met de juiste instellingen kan je ook via Google gratis afbeeldingen zoeken. Ga naar Google afbeeldingen, typ het onderwerp in waar je naar zoekt. Klik bovenin het scherm met resultaten die je te zien krijgt op Zoekhulpmiddelen; kies voor Gebruiksrechten, en als laatste voor Gelabeld voor hergebruik, inclusief aanpassing. De afbeeldingen die je nu ziet, mag je gratis downloaden en bewerken. Ook voor commercieel gebruik.

6. Je eigen foto’s.

En last but not least… Tegenwoordig maak je met je smartphone zelf ook prachtige foto’s. Daag jezelf eens uit om meer eigen materiaal te creëeren en te gebruiken voor je uitingen.

Ik deel regelmatig (tool)tips! Wil je geen tip missen. Volg me dan via de LinkedIn of Facebook link hieronder.

1 gedachte over “Gratis stockfoto’s voor je social media”

  1. Pingback: seo backlink building services

Reacties zijn gesloten.