social media #6 hashtags

Hashtags #

Hashtags zijn niet meer weg te denken uit social media. Door een hashtag te gebruiken geef je je bericht een “label” mee. Op deze manier vergroot je je vindbaarheid. Ze zijn simpel en makkelijk te gebruiken. De verschillende social media platformen gebruiken hashtags net een beetje anders.  

Verschil per social media platform

Door hashtags te gebruiken bij je berichten op Instagram, groeit het aantal volgers en de interactie. Je kan hier tot 30 hashtags gebruiken. 

Ook op Facebook kun je officieel hashtags gebruiken, echter gebruikt bijna niemand ze hier. Als je ze gebruikt, beperk ze dan tot 1 á 2. 

Less is more

Op Linkedin kun je met hashtags ontdekt worden door mensen die nog geen eerstegraads connectie zijn. Ook hier geldt, less is more. 2 á 3 hashtags die een key-woord zijn voor je content. 

Ik geef de voorkeur aan het plaatsen van hashtags aan het einde van mijn berichten om te voorkomen dat mijn bericht rommelig uitziet. 

Hashtagtool

Met hashtagtool Tagsfinder kan je populaire hashtags vinden aan de hand van een trefwoord dat je invoert. En vergeet je eigen hashtag natuurlijk niet te gebruiken! 

Succes met het optimaliseren! Zie ik je op dat #onlinepodium? 

INDRA

Wil je weten welke social tactieken het meest effectief zijn?  

Ik deel elke week een tip met je… volg je me al?