Het beste tijdstip om te posten

Het beste tijdstip om te posten

Plaats jij je berichten op Social Media zoals het je uitkomt of hou je rekening met “het beste tijdstip”?

Als je googelt op “beste tijdstippen om te posten op Social Media” vind je een hele waslijst met adviezen. Mijn uitgangspunt is het advies van Coosto.com.

LinkedIn

Voor LinkedIn betekent dit op woensdag 19u de meeste interactie. LinkedIn posts worden vooral tussen 9 en 17 uur geplaatst met een piek in de ochtend rond 10u en in de avond rond 19 uur en 20 uur. Maandag, zaterdag en zondag worden afgeraden. 

Bron: Coosto.com

Instagram

Ideale tijdstippen om op Instagram te posten, in combinatie met de meeste interacties, blijken 10 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds te zijn. Woensdag 20 uur is het moment van de meeste interactie.

Bron: Coosto.com

Facebook

Rond 19 uur worden de meeste reacties op Facebook geplaatst. Dit wil echter niet zeggen dat dit ook het beste tijdstip om te posten is. De beste tijd om te posten blijkt namelijk de vroege middag om 13 uur te zijn.

Bron: Coosto.com

Spontane posts

Het beste tijdstip van posten is echter voor iedereen verschillend. Big data hoeft niet per definitie te gelden voor jouw posts. Ik analyseer daarom ook regelmatig de prestaties van mijn posts en die van mijn klanten. Ik stem mijn post momenten af op de tijdstippen waarop de meeste interactie is met de gekozen social mediakanalen. De tijdstippen waarop ik post zijn een mix van vooraf ingeplande berichten en spontane posts. Spontane posts plaats ik vanuit enthousiasme zonder rekening te houden met een tijd.

En natuurlijk bepaalt niet alleen het juiste tijdstip de interactie op je post. Ook je waardevolle & authentieke content! 

Hou jij vaste tijdstippen of dagen aan voor je posts? Laat je comment hieronder achter!

Succes in ieder geval met het optimaliseren! Zie ik je op dat onlinepodium?

INDRA