De kracht van de combi van online en offline zichtbaarheid

Online vs offline zichtbaarheid

Online en offline zichtbaarheid

“Indra, je had me meteen met je presentatie”. Een mooi compliment dat ik mocht ontvangen na mijn presentatie over zichtbaarheid voor een groep ondernemers.

Hoe ik mijn presentatie begon? Geen “Mijn naam is …. blablabla. Ik begon mijn verhaal over mijn 3 grootste angsten. Namelijk vliegen, hoogte & spreken voor publiek. Een opening waarin ik mijn kwetsbaarheid durfde te delen. Een persoonlijk verhaal. Een manier waarop ook voor mij meteen de druk van het spreken voor mijn publiek eraf viel. Ik vertelde dat ik geleerd heb dat je met angst 2 dingen kunt doen. Er de rest van je leven voor wegrennen of je angst in de ogen kijken en toch doen. Als het ware van je angst je bondgenoot maken. Waarom? Omdat daar de magie schuilt.

Feel the fear and do it anyway!

Maak van angst je bondgenoot

Ik koos voor dat laatste. Ik maakte van mijn angst mijn bondgenoot. Dus ondanks de slapeloze nachten die vooraf gaan aan een vakantie, stap ik keer op keer weer in dat vliegtuig. Want ik wil tenslotte kunnen genieten van mooie plekjes op de wereld. Ik beklim met knikkende knien  steeds weer opnieuw die toren om te kunnen genieten van een prachtig uitzicht. En ik besloot om mijn “sprekers” angst aan te pakken.

Not the sky is the limit, your mind is!

Die angst zit er al heel lang in. Als jong meisje was ik degene die steeds achter de leerling voor haar wegkroop op het moment waarop mijn lerares iemand uitzocht om voor in de klas te komen vertellen. En je kunt het al raden. Net dan werd ik er natuurlijk uitgehaald. Ik stond dan vooraan in de klas met een vuurrood gelopen hoofd, wankel op mijn benen, onzeker en wilde het liefst heel hard wegrennen. Die angst om voor een grotere groep te spreken is er met volwassen worden nooit minder op geworden.

De kracht van de combinatie

Waarom dan op mijn 43e deze angst aanpakken? Ik ben sinds 1,5 jaar ondernemer en geloof in de kracht & combi van offline & online zichtbaarheid. Het ene kan niet zonder en versterkt het andere.

Think outside the box!

Dit geef ik ook mee aan mijn klanten die ik train op hun online zichtbaarheid. Staar je niet blind op enkel je online présence. Versterk deze offline. Bekijk het groot met een helicopterview. Wat is je doel, via welke offline/online kanalen bereik je je ideale klant en doel? Netwerken, presenteren, visitekaartjes, flyers, banners,… bekijk alle opties met betrekking tot je zichtbaarheid en durf daarbij “out of the box” te denken.

Hoe versterk jij je offline présence?

1 gedachte over “Online vs offline zichtbaarheid”

  1. Pingback: backlink checker google pagerank

Reacties zijn gesloten.