Perfect is saai

Perfect is saai! En wie volgt saai?

“Perfect is saai!”. Deze uitspraak van Charlotte van ’t Wout is blijven “hangen” na haar lezing tijdens het Business Class Event in Utrecht afgelopen januari. Ze gaf hier o.a. tips over hoe je jouw online zichtbaarheid interessant en leuk kunt maken.

Zorg voor humor & herkenbaarheid. Geef een stukje persoonlijkheid bloot. Laat zien waar jij plezier in hebt zodat je ook mensen verzamelt die hetzelfde leuk vinden. Je Insta stories lenen zich hier bijvoorbeeld heel goed voor.

Daarnaast benadrukte ze nog eens dat het niet gaat om hoe je er uitziet of hoe knap je bent. Het gaat om wat je te vertellen hebt. En je ware jij te tonen.

PERFECT IS SAAI.

Ik merk zelf ook dat ik snel geneigd ben vooral te laten zien wat er goed gaat. En te zorgen voor die perfecte video, story, foto, selfie,….

Maar niemand vindt het leuk saaie – perfecte- mensen te volgen toch? Ik probeer dus steeds vaker en bewust mijn struggles en imperfecties te laten zien. Dit laat namelijk zien dat je menselijk bent en maakt je net aantrekkelijk. Ik geef wel toe dat dit op het ene platform al iets makkelijker gaat dan op het andere. Instagram, in het bijzonder Insta Story’s, zijn een ideaal kanaal om jezelf te laten zien zoals jij bent. De ware jij, inclusief je imperfecties.

Durf jij je imperfecties te tonen op je Socials?