Social Media Dag

Vandaag is het Wereld Social Media dag!  

Op 30 juni 2010 in het leven geroepen door website Mashable met als doel “de impact van sociale media op wereldwijde communicatie te erkennen en te vieren.”  

Ik zie vandaag een beetje als “mijn” feestdag 😂. Social Media is mijn werk (en passie🔥). Ik gebruik het ontzettend graag, wil er zoveel mogelijk over weten en breng er dagelijks best wel wat tijd door. Ok, soms iets teveel naar mijn zin 😝  

Voor mij betekent Social Media VERBINDING. En ondanks dat ik weet dat er ook een keerzijde aan de medaille zit, ervaar ik het echt als een verrijking in communicatie.  

Sociale media veranderde de manier waarop we met elkaar in contact staan . Het gaf ons niet alleen een gratis platform om onze mening te uiten, maar het verbindt ook mensen van over de hele wereld.  

💡Wist je dat in 2003 het eerste echte sociale medium (zover bekend is) ontstond, namelijk het zakelijke netwerk LinkedIn! In 2004 gevolgd door de lancering van ‘The Facebook’ voor de studenten van Harvard. Dit sociale medium reikte toen nog niet verder dan de muren van deze universiteit.  

Mijn eerste social media-account was Hyves. Jeetje waar blijft de tijd😅. In september 2008 werd ik lid van Facebook. In 2014 gevolgd door LinkedIn.  

 

🙋️Wat was het eerste Social Media kanaal waar jij een account aanmaakte?👇