Stel vragen

Wil je meer VERBINDING, stel vragen bij je berichten. Zo creëer je meer engagement en interactie. De kracht van social media zit hem juist in de INTERACTIE met je doelgroep.

Bouw een band op

Je kunt door middel van vragen rechtstreeks een dialoog aangaan. Op die manier krijg je waardevolle feedback en kun je een band opbouwen. Vragen stellen werkt beter dan mededelingen en wel om de volgende redenen: 

✔️Laat zien dat je de mening van de ander belangrijk vindt 

✔️Toont dat je feedback ook waardeert 

✔️Vragen komen minder dwingend over 

✔️Het zet mensen automatisch aan het denken 

✔️Het is meer klantgericht dan merkgericht

Creëer engagement

Bij vragen krijg je antwoorden en bij mededelingen misschien wel reacties, maar geen antwoorden. Je kan gebruik maken van mening-, persoonlijke-, Ja/nee-, dilemma- (wat kies jij), droom- of hulpvragen. Door vragen te stellen kun je gemakkelijker een gesprek aangaan, voelt de ander zich ook meer betrokken en ontstaat er meer engagement.

Sta open voor input en feedback

Laat ook zien dat je dit waardeert. Als jij voor een echte dialoog zorgt, waardoor mensen over je gaan praten, krijg je veel ambassadeurs. Vragen stellen op social media laat zien dat je open staat voor input en feedback. En dat je de mening van de ander belangrijk vindt.

Daarnaast is het voor je volgers natuurlijk interessant om te reageren op jouw vragen, omdat zij hierdoor zichtbaar zijn in jouw berichten en ook mee kunnen genieten van jouw podium! 

❓❓❓Mijn vraag voor jou….Welke social media tip vind jij het meest waardevol en deel je graag met andere ondernemers?

Succes met optimaliseren! Zie ik je op het online podium?

INDRA